Ithaka gewoon les op school

De meeste scholen moeten dicht. Maar Ithaka mag gelukkig open blijven.

Gisteravond heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt. Helaas zijn de besmettingen niet genoeg gedaald. In Nederland geldt de komende weken een strenge lockdown. De meeste scholen moeten dicht. Maar Ithaka mag gelukkig open blijven.

Het aantal leerlingen en medewerkers dat besmet is geweest met Corona blijft laag. Minder dan de helft als we kijken naar alle scholen in Nederland. Natuurlijk, voor de leerling of medewerker, die Corona heeft gehad, maakt dat niet uit: Dat blijft naar.

We blijven op school letten op gedrag, hygiëne en binnenklimaat. Bij een besmetting reageren we direct. En we dragen binnen de school een mondkapje als we rondlopen.

Er blijft altijd een risico, maar we maken het zo klein mogelijk.

Kerstvakantie

De kerstvakantie blijft van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.

We doen opnieuw de dringende oproep om in de komende vakantieperiode niet naar het buitenland te reizen. Als er toch vakantie wordt gevierd in een risicogebied, meld dat dan via het centrale mailadres kerstvakantie@NUOVO.eu. Vermeld daarbij naam, school en datum van terugkomst. Na vakantie in een risicobestemming ga je in quarantaine. We sluiten ons aan bij de oproep van de regering om in de komende kerstvakantie het aantal vervoersbewegingen zoveel mogelijk te beperken, drukte te mijden en afstand te houden.

Coronablog

De nieuwste berichten over de coronamaatregelen op onze scholen staan steeds op de centrale website van NUOVO, zie nuovo.eu/corona.


Ook interessant