17 - Jan - 2020

Incident Noordse Parklaan

Vandaag is er in de grote pauze een incident geweest bij de locatie van X11 op de Noordse Parklaan.

Een verwarde man is daar het schoolplein op gelopen, omdat hij vond dat hij werd lastiggevallen. Vervolgens heeft de man meerdere kinderen en docenten met grove bewoordingen bedreigd, op het schoolplein en in het schoolgebouw. Docenten hebben de man al pratend mee naar buiten genomen. Na een 112-melding was politie snel ter plaatse, waarna de man in het park naast school is aangehouden.

Dit incident veroorzaakte tijdelijk onrust onder leerlingen. Meerdere leerlingen zijn van het incident getuige geweest. Deze leerlingen zijn door de politie gevraagd om een verklaring af te leggen. Verschillende leerlingen zijn erg geschrokken van het incident.

Wij gaan op een later moment onderzoeken of alle veiligheidsmaatregelen van de school voldoende zijn geweest. Vooralsnog lijkt het erop dat de man een hek heeft vernield en op die manier het terrein op is gekomen. De politie heeft het voorval in behandeling.

Wij hebben zoveel mogelijk geprobeerd om direct met de leerlingen in gesprek te gaan over wat er is gebeurd. Van direct betrokken leerlingen hebben wij de ouders gebeld. Wij zijn trots op de wijze waarop leerlingen en medewerkers hebben gereageerd. Uiteraard zullen we maandag opnieuw aandacht aan dit vervelende incident besteden in de lessen.

Voor algemene vragen of zorgen over het incident kan je contact opnemen met de mediawoordvoerder Bram Donkers 0653997056 bdonkers@nuovo.eu

Voor schoolspecifieke vragen kan je contact opnemen met de schoolleiding

Ook interessant

Op donderdag 21 januari van 15.00 tot 20.30 uur is onze online Open Dag. Vanaf woensdag 20 januari 18.00 uur is onze speciale open dag website beschikbaar. De link naar die site is dan hier te vinden.

Lees verder

Open Lesmiddag

Trajectum College

Open lesmiddag Wil jij eens een middag meedraaien op het Trajectum College? Op dinsdag 26 januari en woensdag 3 februari van 13.30 uur - 15.30 uur zal er weer een open lesmiddag worden georganiseerd. Wij geven dan een aantal lessen je kan al je vragen stellen aan leerlingen en docenten....

Lees verder

Open lesmiddag (online)

Trajectum College

Open lesmiddagen (online) Je zit nu in groep 8 en je moet een belangrijke keuze gaan maken: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? We willen je graag helpen bij je keuze en nodigen je uit om je aan te melden voor de open lesmiddag! Tijdens de open...

Lees verder

Opnieuw kwam het kabinet op dinsdagavond 12 januari jl. met nieuws over de huidige coronamaatregelen. De lockdown wordt verlengd, wat voor ons concreet inhoudt dat de schoolgebouwen langer dicht blijven en we doorgaan met het verzorgen van online onderwijs. Daarbij blijven er uitzonderingen voor eindexamenklassen, praktijkvakken en kwetsbare leerlingen.

Lees verder