In Memoriam Sanne Peters Pinkse

Sanne Peters Pinkse is op 8 juni overleden. Zij was tot 2017 bestuurssecretaris van NUOVO Scholengroep. Sanne heeft met veel verve en inzet in haar rol als secretaris van het college van bestuur en raad van toezicht bijgedragen aan het invullen van de governance binnen onze organisatie. Sanne was een onvergetelijke factor in de ontwikkeling van NUOVO Scholengroep. We zijn haar veel dank verschuldigd.

Bijlage kaart Sanne Peters Pinkse

Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Sanne Peters-Pinkse op 8 juni 2020 is overleden. Sanne trad in 1994 in dienst bij een rechtsvoorganger van de scholengroep. Bijna een kwart eeuw was zij de trouwe steun en nauwgezette toeverlaat binnen een zich ontwikkelende bestuursstructuur. Zij had daarin diverse rollen en groeide geleidelijk naar de combinatie bestuursadviseur/secretaris van de Raad. Wij leerden van en met elkaar. We professionaliseerden samen het toezicht, terwijl de scholengroep groeide en steeds veelzijdiger werd. Hoe zeer Sanne werd gewaardeerd moge blijken uit onderstaande reacties die ik van collegae ontving. Ik geef ze graag zo door.

Sanne heeft in en ook na de beginperiode van de RvT enorm veel, accuraat en goed werk verricht. Ik herinner me haar als een betrokken en integere persoonlijkheid die duidelijk was en het beste voor had met de organisatie. Het was een plezier haar te kennen en met haar samen te werken.

Bij Nuovo had ik mijn eerste grote toezichthoudende functie, het was in het begin onwennig maar Sanne was heel behulpzaam en ook heel attent en dat gaf steun. Ik heb de jarenlange samenwerking (8 jaar) altijd als buitengewoon plezierig ervaren, ze was een fijn, positief kritisch en oprecht mens.

.. haar consciëntieusheid, voorbereiding van de vergaderingen en vergaderstukken, betrokkenheid tijdens onze vergaderingen, professionele houding. En na afloop kon ik altijd nog effe met haar napraten. Ik heb prettige en warme herinneringen aan Sanne en zal die koesteren.

Sanne staat mij bij als een optimistische levendige vrouw met een groot hart. Haar werk als secretaris van Nuovo getuigde van een groot inlevingsvermogen. Wanneer zij dacht dat Nuovo daarmee zou zijn gediend stelde ze haar eigenbelang ( en soms ook haar eigen opvattingen) moeiteloos in dienst van wat ze zag als het grotere groepsbelang. Daarbij liet ze wel weten wat ze dacht. Een genereuze instelling die in onze allengs narcistischer wordende maatschappij steeds schaarser lijkt te worden maar wel een instelling die in veel gevallen het cement van onze samenleving vormt.

Ik denk met veel waardering aan Sanne terug. Een kritische onafhankelijke geest en een empathische, heel vriendelijke persoonlijkheid. Wat een verlies!

We hadden een hele goede aan Sanne.

Op 20 juni 2011, op de kop af zo’n 9 jaar geleden, moest Sanne ons laten weten dat er zich een kwaadaardig carcinoom in haar borst bevond. In en met haar nog jonge gezin heeft zij sedertdien tussen hoop en vrees haar eigen weg moeten vinden. Hoe moeilijk ook, ik denk dat het haar gelukt is.
Aniek, Lonneke, Johan: we gedenken Sanne met veel bewondering, eerbied en respect en warmte..

Peter Lourens
oud voorzitter RvT NUOVO


De dag dat je wist dat die zou komen kwam toch als een donderslag bij heldere hemel. Collega’s om mij heen die ik persoonlijk vertelde van het overlijden van Sanne, reageerden verbaasd, verslagen en met medeleven. Sanne en ik hebben nauw samengewerkt, we hebben lief en leed gedeeld. Haar strijd was bewonderenswaardig. We wensen Johan, Aniek en Lonneke veel kracht om het verlies van Sanne te dragen.

Leon de Wit
voorzitter College van Bestuur NUOVO Scholengroep


Lieve Sanne,

De afgelopen jaren hebben we vooral veel en regelmatig geappt. Dat ging over je grote liefde voor en trots op je dochters. Alle trips die Johan en jij met jullie brandweerwagen maakten, de kat en de fantastische maaltijden die je kookte. Blije, positieve berichten. Hoopvolle berichten. Vrolijke en gekke foto’s. En soms ging het over je gezondheid. Dat waren vrij zakelijke berichten. Een beetje boos, dat wel. Maar je positieve kijk op het leven, ten volle genieten van grote en kleine geluksmomenten, had echt de overhand. Petje af, Sanne. Ik heb grote bewondering voor hoe je vorm gegeven hebt aan deze periode van je leven.

Moniek Rieter
directeur X11 media en vormgeving


Sanne,

We hebben veel met elkaar mogen samenwerken. Toen ik bij NUOVO begon (zeven jaar geleden) tot aan jouw vertrek in 2017, heb ik veel van je opgestoken. Ik kon altijd bij je terecht en jij wist bijzonder veel over onze organisatie en haar verleden. Daarnaast een goed en lief mens. Een aantal woorden die bij mij opkomen als ik aan je terugdenk:
groot rechtvaardigheidsgevoel; hoog betrokken, zowel bij de organisatie als bij mensen; precies; een enorme historische kennis van de organisatie; en een doorzetter…

Merijn Visscher
directeur bedrijfsvoering NUOVO Scholengroep


Sanne,

Ik herinner me dat je mee was met het team van Ithaka naar een tweedaagse in Het Rijk van de Keizer. Hoe je je - gevraagd en ongevraagd - voor ons inzette. Hoe je genoot van elke stap die wij maakten. Zo liet je je zien: warm, betrokken, vrolijk, energiek, slim en verbindend. Jij werd meteen één van ons.

Douwe Brouwer
directeur Ithaka

Ook interessant

Afgelopen maand hebben veel leerlingen van Mavo Doorn een vlog opgenomen om te laten zien hoe het er aan toe gaat op onze school is. Bam heeft ook een vlog gemaakt, maar compleet in het Duits. Hij laat hier zien dat Mavo Doorn niet alleen een hele leuke school is,...

Lees verder

Wij zijn een sportieve school en daar zijn we trots op! Samen in een veilige omgeving op een actieve manier bewegen, daar gaat het om bij ons . En dat zie je terug in de lessen LO (Lichamelijke Opvoeding) die onze leerlingen volgen. De sectie LO maakte de volgende video...

Lees verder

Run-uur

Mavo Doorn

Het Run-uur is een flex-uur, dat je net als andere flex-uren iedere week kunt inplannen. Tijdens het Run-uur ga je met andere leerlingen en enkele collega's lekker hardlopen. Een beter begin van de schooldag is er niet. Meneer Lindijer maakte een filmpje waarin dat wel duidelijk werd!

Lees verder