GLOBE Fijnstofcampagne

Woensdag 7 oktober ging de fijnstofcampagne van start. GLOBE Nederland en het RIVM roepen middelbare scholen op om de fijnstofconcentratie te meten rondom de school.

Nederlanders overlijden gemiddeld 9 maanden te vroeg door fijnstof! Ook het LRC (Globe Science-school) doet mee aan deze campagne. We hebben inmiddels een fijnstofsensor in huis, die na de herfstvakantie op het dak van onze school geplaatst gaat worden. De data kan vervolgens worden uitgelezen en gebruikt door leerlingen in hun onderzoek, bijvoorbeeld bij het vak NLT of als verdieping door U-talent leerlingen. De data wordt ook gebruikt door het RIVM voor het verfijnen van luchtkwaliteitsmodellen. De leerlingen leveren dus een zinvolle bijdrage aan de wetenschap!

Ook interessant

Afgelopen maand hebben veel leerlingen van Mavo Doorn een vlog opgenomen om te laten zien hoe het er aan toe gaat op onze school is. Bam heeft ook een vlog gemaakt, maar compleet in het Duits. Hij laat hier zien dat Mavo Doorn niet alleen een hele leuke school is,...

Lees verder

Wij zijn een sportieve school en daar zijn we trots op! Samen in een veilige omgeving op een actieve manier bewegen, daar gaat het om bij ons . En dat zie je terug in de lessen LO (Lichamelijke Opvoeding) die onze leerlingen volgen. De sectie LO maakte de volgende video...

Lees verder

Run-uur

Mavo Doorn

Het Run-uur is een flex-uur, dat je net als andere flex-uren iedere week kunt inplannen. Tijdens het Run-uur ga je met andere leerlingen en enkele collega's lekker hardlopen. Een beter begin van de schooldag is er niet. Meneer Lindijer maakte een filmpje waarin dat wel duidelijk werd!

Lees verder