GLOBE Fijnstofcampagne

Woensdag 7 oktober ging de fijnstofcampagne van start. GLOBE Nederland en het RIVM roepen middelbare scholen op om de fijnstofconcentratie te meten rondom de school.

Nederlanders overlijden gemiddeld 9 maanden te vroeg door fijnstof! Ook het LRC (Globe Science-school) doet mee aan deze campagne. We hebben inmiddels een fijnstofsensor in huis, die na de herfstvakantie op het dak van onze school geplaatst gaat worden. De data kan vervolgens worden uitgelezen en gebruikt door leerlingen in hun onderzoek, bijvoorbeeld bij het vak NLT of als verdieping door U-talent leerlingen. De data wordt ook gebruikt door het RIVM voor het verfijnen van luchtkwaliteitsmodellen. De leerlingen leveren dus een zinvolle bijdrage aan de wetenschap!

Ook interessant

Na het succes van de zomer- en herfstschool is er in de meivakantie voor leerlingen van Ithaka ook een lenteschool! Koken, muziek of virtual reality. Waar wil jij meer van weten? Schrijf je snel in!

Lees verder

Op X11 vinden we het belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en blijven over wat er goed gaat, wat verbeterd zou kunnen worden en waar we de komende jaren naartoe gaan. Hierom organiseren we in mei en juni 2021 gesprekstafels voor leerlingen, medewerkers en ouders. In dit artikel...

Lees verder

School hoort een veilige en prettige omgeving te zijn voor iedereen. De tijd die je op school doormaakt herinner je je leven lang, mede omdat je ontzettend bezig bent met wie je bent en belangrijke vriendschappen aangaat. We voelen op X11 een grote verantwoordelijkheid voor het waarborgen van sociale veiligheid....

Lees verder