27 - Sep - 2023

Gezocht: ouders voor de beroepenmarkt op 16 november!

Here comes your own content.

Beste ouders/ verzorgers,

Vorig jaar is er op Academie TIEN een succesvolle beroepenmarkt georganiseerd. Graag nodigen we jullie uit om dit jaar deel te nemen aan onze beroepenmarkt. Hieronder vinden jullie alle benodigde informatie.

Op donderdag 16 november organiseert Academie Tien haar editie van de beroepenmarkt. Een leuk en leerzaam evenement met inspirerende loopbaanverhalen en een beroepenplein. De beroepenmarkt 2023 vindt plaats op Academie Tien, op de locatie Philipsguldenhof van 18.30 tot 21.30 uur.

Wij nodigen u van harte uit om op deze avond over uw beroep/loopbaan te komen vertellen.

Waarom een beroepenmarkt?

Academie Tien wil onderwijs aanbieden dat relevant is en een relatie heeft met de maatschappij waarin wij dagelijks leven en werken. Oriëntatie op de arbeidsmarkt en studiemogelijkheden door middel van een beroepenmarkt hoort daar wat ons betreft bij. Wij laten onze leerlingen graag kennismaken met een breed aanbod van beroepen (mbo/hbo/wo) en u kunt daaraan bijdragen. Zo kunnen leerlingen zich een duidelijker beeld vormen van de arbeidsmarkt en voor zichzelf onderzoeken welke mogelijke studierichtingen of beroepen bij hen passen.

Uw bijdrage

Er zijn twee mogelijkheden waarop u over uw beroep kunt vertellen.

1.     College Tour, dit houdt in dat u ongeveer 25 minuten over uw beroep vertelt aan een groep van max. 15 leerlingen.

2.     Beroepenplein, u staat samen met andere opleidingen/ ouders in de aula, met uw eigen beroepentafel, u vertelt over uw beroep aan de leerlingen die langskomen en beantwoordt hun vragen.  Uiteraard mag u ook dingen meenemen en laten zien.

Mocht u een activiteit willen organiseren voor de leerlingen om hen kennis te laten maken met uw beroep, dan kunt u dit aangeven zodat wij dit kunnen opnemen in ons draaiboek.

Er zijn 3 rondes, dus zowel voor de College Tour als het Beroepenplein geldt dat er 3 keer een groep leerlingen langskomt.

Uiteraard hopen wij op een groot aantal aanmeldingen en veel diversiteit in beroepen.

Email naar: epol@academie-tien.nl met daarin de gegevens die u hieronder aantreft.

-Naam, ouder van:

-aansprekende titel voor leerlingen zodat ze weten waar ze voor kiezen:

-Beroep:

-Vooropleidingen:

-Voorkeur: Beroepenplein  of College Tour

-Telefoonnummer:

-Emailadres:

Hartelijke groet,

Vincent Kanis en Eric van der Pol

Ook interessant

Meer dan 10 jaar geleden leerden De Dansers en Ithaka elkaar kennen. Sindsdien bezoeken leerlingen één keer per schooljaar een dansvoorstelling van De Dansers. Ook kunnen leerlingen deelnemen aan een Maaktraject. Daarin werken ze samen met docenten van de Dansers aan een eigen voorstelling die meestal ook aan docenten wordt...

Lees verder

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken we met een nieuw ontwerp van ons onderwijs. Het doel hiervan is: meer keuzevrijheid en maatwerk bieden aan leerlingen, zodat leerlingen meer eigen verantwoordelijkheid ervaren voor hun leerproces.

Lees verder

Open dag

Trajectum College

Woensdag 15 november van 15.00 - 20.00 uur is de eerste open dag van MPower, de nieuwe leerroute van Pouwer College en Trajectum College. Wil jij leren door te doen met levensechte opdrachten? Dan zijn wij de school voor jou!

Lees verder