09 - May - 2023

Getuigschriftenuitreiking U-Talent

Op donderdag 30 maart was het voor de U-Talent academyleerlingen uit vwo 6 zover, de afsluiting van het programma in het academiegebouw in Utrecht: de getuigschriftenuitreiking. Na twee jaar lang een verdiepingsprogramma voor de bètavakken te hebben gevolgd aan de Universtiteit Utrecht hebben ze hiermee het programma officieel succesvol afgerond!

Here comes your own content.

Hierbij hebben ze verschillende modules gevolgd die dieper op de bètavakken ingaan, bijvoorbeeld over hoe zonnepanelen nou precies werken, hoe je zelf een game kan programmeren, wat de biologie achter tumoren is, af hoe we naar buitenaards leven zoeken. Daarnaast hebben ze allemaal in plaats van het profielwerkstuk via de universiteit een thesis geschreven, met een wetenschapper van de universiteit als wetenschapper, oftewel ze hebben al daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan. Onze school was de afgelopen twee jaar goed vertegenwoordigd met tien leerlingen (van links naar rechts: Alexander, Job, Lidwine, Hylke, Jacco, Emma, Isa, Yula, Casijn, Lars), er was zelfs geen enkele andere school waarvan zoveel leerlingen meededen. Binnenkort start ook weer de werving voor de nieuwe lichting leerlingen die volgend jaar in vwo 5 met het Academyprogramma gaan starten, wat hopelijk weer net zo'n grote groep wordt. Maar eerst nog complimenten en felicitaties voor deze lichting waar onze school enorm trots op kan zijn!

Ook interessant

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag.

Lees verder

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op het Openbaar VMBO en MAVO Zeist vinden we het belangrijk om met elkaar in verbinding te staan. Niet alleen met de leerlingen, maar ook met de ouders en verzorgers van onze leerlingen.

Lees verder