04 - Sep - 2023

Film leerlingen op Nederlands Film Festival!

Wat zijn we trots! Op 22 september a.s. wordt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht ook een film van Ithaka leerlingen vertoond: 'Keuzevrijheid'.

Here comes your own content.

Op vrijdag 22 september 2023 is het tijd voor hét evenement van het jaar: de Premières Ithaka Film Academie 2023 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Dit evenement geldt als afsluiter van de Ithaka Film Academie, een speciaal traject van Common Frames waarbij talenten vanuit ISK's onder begeleiding van professionals een film mochten maken die wordt vertoond op het Nederlands Film Festival. Deze editie is extra speciaal, omdat Common Frames voor de vijfde keer deel uitmaakt van het programma.

De film Keuzevrijheid van de Ithaka leerlingen gaat over een Afghaanse jongen die zijn droom om voetballer te worden niet mag volgen van zijn familie.

Het Nederlands FilmFestival wordt elk jaar gezien als het absolute hoogtepunt voor de jongeren en Common Frames. Om jezelf op het grote doek te zien tijdens een van de grootste filmfestivals van Nederland, is een blijvende herinnering. Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur van het Nederlands Film Festival (NFF), beaamt de samenwerking: "Voor het Nederlands Film Festival is de belangrijke samenwerking met Common Frames een manier om bij te dragen aan urgente thema's in Nederland zoals integratie. We willen een platform bieden voor alle soorten makers in Nederland. Met de premières van de Ithaka Film Academie ondersteunen we een initiatief dat zich hiervoor inzet en tonen producties van nieuwkomers die verschillende perspectieven en verhalen meebrengen."

Premières Ithaka Film Academie 2023 wordt gepresenteerd door Farbod Moghaddam en is een samenwerking tussen Common Frames, Nederlands Film Festival en Netwerk Filmeducatie. Het project is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Kinderpostzegels, VSB Fonds, Gemeente Utrecht, Triodos Foundation, Stichting Boschhuysen, Stichting Dioraphte en Vfonds.

Tickets voor de premières zijn vanaf 1 september gratis te bestellen via filmfestival.nl/programma.

Meer informatie over Common Frames en Ithaka Filmt en de Ithaka Film Academie

Ook interessant

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag.

Lees verder

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op het Openbaar VMBO en MAVO Zeist vinden we het belangrijk om met elkaar in verbinding te staan. Niet alleen met de leerlingen, maar ook met de ouders en verzorgers van onze leerlingen.

Lees verder