Fijne vakantie!

We staan aan het begin van een welverdiende zomervakantie. Het is tijd om even afstand te nemen, te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Ook zit mijn eerste jaar als rector erop. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de mooiste baan van Utrecht is!

Ik heb de leerlingen van UniC leren kennen als enthousiast, intelligent en eigenwijs. Daarnaast heb ik het vakmanschap van onze docenten mogen ervaren, ik ben er trots op dat ik met een ontzettend hardwerkend, creatief en betrokken team mag werken. Samen vormen we UniC, een school waar we gaan voor een diploma met méér waarde.

In de week voorafgaand van deze vakantie werden die diploma's uitgereikt, wat een bijzonder moment! Het was de eerste lichting die na de corona-periode zonder duimregeling en extra herkansing haar diploma behaalde. Onze examenkandidaten behaalden het diploma geheel op eigen kracht, een fantastische prestatie. Tijdens de twee uitreikingen hebben onze leerlingen, zoals het UniC siert, altijd het laatste woord. Ik was ontroerd door de mooie, treffende en eerlijke woorden van onze leerling Billy. Dit citaat van Billy (havo 5) wil ik graag met jullie delen: "De groene U, roze N, oranje I en blauwe C. UniC. Elke letter twee tinten van dezelfde kleur, zo was het ook op school. Er waren donkere dagen en er waren lichte dagen". Zijn speech was prachtig. Daarnaast vergeleek Billy het behalen van zijn diploma met de smaken van enerzijds zoete aardbeienjam en anderzijds een natte zwembroek.

Met het afronden van een schooljaar kijken we toch ook weer vooruit naar dat wat komen gaat en zijn we achter de schermen hard aan het werk om het schooljaar 2023-2024 goed te kunnen starten. Ik kijk ernaar uit om jullie na de zomer weer te ontmoeten. Voor nu wens ik je een goede zomer! Geniet van de rust, maak mooie herinneringen en laad je batterij op. We zien elkaar weer op 23 augustus met frisse energie bij de start van het nieuwe schooljaar.

Ellen, rector UniC

Ook interessant