16 - Apr - 2022

Festival voor leerlingen uit leerjaar 1 en 2 en ouders, verzorgers

De afgelopen twee jaar was het vanwege coronamaatregelen niet mogelijk om ouders, verzorgers van leerlingen te ontvangen op school. Dat betekent dat de ouders van leerlingen die nu in leerjaar 1 of 2 zitten nog nooit in de school geweest, hooguit bij een open dag voordat hun kind bij ons op school zat. We zijn heel blij dat we daar nu eindelijk verandering in kunnen brengen!

Want we doen het samen: leerling, ouders, verzorgers en school. Samen werken we aan zo goed mogelijke omstandigheden en aan een zo goed mogelijke relatie om de leerling zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Daarbij is het essentieel dat we elkaar fysiek ontmoeten. Via Teams zijn is er natuurlijk de afgelopen jaren steeds contact geweest, maar nu het weer fysiek kan willen ook meteen goed starten.

Festival

En daarom organiseren we een festival. Een festival waarin veel workshops worden gegeven door externe partners van X11. Vakdocenten, mentoren, ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en de leerlingen zelf kunnen op de festivalavonden gezamenlijk deelnemen aan de workshops en zo weer samen ervaringen op doen en elkaar een beetje beter leren kennen.

Wanneer

Voor leerjaar 1 organiseren we een het festival op 19 april 17-20 uur en voor leerjaar 2 vindt het plaats op 21 april 17-20 uur.

Programma

Voor een beeld van de workshops, de spellen, het eten en drinken en de muziek, kijk op de speciaal ingerichte website https://www.introfestivalx11.nu/ Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Je kan op de starttijden gewoon aansluiten bij workshops of je kan gewoon even lekker iets eten en in gesprek gaan met de mentor of vakdocent die toevallig voorbij komt. Doe je aan de ramadan? Wij maken pakketjes met eten klaar om mee te nemen. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en hopen zoveel mogelijk leerlingen, ouders, verzorgers en broertjes en zusjes te mogen ontvangen!

Ook interessant

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag.

Lees verder

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op het Openbaar VMBO en MAVO Zeist vinden we het belangrijk om met elkaar in verbinding te staan. Niet alleen met de leerlingen, maar ook met de ouders en verzorgers van onze leerlingen.

Lees verder