De Trajectum D&P PRMV ontwerpwedstrijd

We zijn een ontwerp wedstrijd bij D&P PRMV (Product Maken en Verbeteren) gestart. Bij deze eerste editie gaat het om een telefoonsteun/standaard. Hierbij gaan onze 3de jaars uit t3a, t3b, t3g en t3f een ontwerp proces doorlopen.

Per klas komt er een winnaar uit die een prijs wint.

Van de winnaars word er een grote winnaar gekozen! De jury wordt gevormd door ouders, de teamleiders en de directeur.

Het eindresultaat wordt via een rubric beoordeeld voor een cijfer die telt voor het examen. Voor de wedstrijd worden de eindresultaten beoordeeld op originaliteit, gebruiksvriendelijkheid, uitvoering en uiterlijk. Wij hebben al gezorgd voor een passende prijs voor de winnaars.

Voor deze wedstrijd gaan onze leerlingen onderzoek doen naar waar hun steun aan moet voldoen en welke materialen ze hier het beste voor kunnen gebruiken.

Hiervoor hebben ze kennis van opgedaan tijdens de lessen van PRMV door opdrachten te maken met verschillende materialen. Deze kennis kunnen ze nu gaan toepassen.

Hierbij hebben ze alle faciliteiten tot hun beschikking die het Trajectum te bieden heeft. Van kennis tot machines zoals 3D printers, lasersnijder, elektrische figuurzaag maar ook het handgereedschap.

Het gaat een spannende strijd worden (gelukkig zonder slachtoffers).

Een ieder mag zijn of haar favoriete team uiteraard ondersteunen met goede tips en support.

We houden jullie op de hoogte via de website.

We dagen de 2de jaars leerlingen uit om een leuk voorstel voor de wedstrijd van volgend jaar te doen.

Voor de jury willen we hier een oproep doen aan ouders die het leuk vinden om mee te doen. Je kunt je aanmelden via eblock@trajectum-college.nl of via 030-2646100. Aanmelden via de mentor kan ook.
De beoordeling is op woensdag 25 mei 18.30 uur - 20.00 uur onder het genot van een koffie en thee met iets lekkers. We ontvangen u graag.

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder