De gloednieuwe website van EOTO staat live!

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag.

We zien en ontmoeten vooral mensen die op ons lijken. Daardoor ontstaan er steeds meer ‘bubbels’ in onze samenleving. Mensen uit verschillende leefwerelden komen elkaar steeds minder snel tegen. Hierdoor is er minder begrip voor elkaar en ontstaan er steeds meer spanningen. Dit probleem zien we al op schoolniveau terug.

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag. Ze leren zich beter verhouden tot zichzelf, de ander en de wereld om zich heen. Burgerschap leer je door te doen en met de ander in dialoog te gaan. Volgens EOTO kunnen we hier niet vroeg genoeg mee beginnen: we moeten het samen doen en we kunnen niet vroeg genoeg beginnen om onze leerlingen hiervan bewust te maken.

Dit schooljaar (2023-2024) is EOTO al gestart. Er doen tien scholen van NUOVO mee met het project. Wil je meer informatie over dit project of je alvast aanmelden voor volgend jaar? Klik hier om een kijkje te nemen op de gloednieuwe website die inmiddels live staat.

Ook interessant