Coronavirus en leren op afstand

Digitaal les en schoolexamens

Coronavirus en leren op afstand

Door de coronacrisis kunnen onze leerlingen al een week niet naar school. De docenten en mentoren proberen er op afstand zo goed mogelijk voor te zorgen dat de leerlingen voor school kunnen blijven werken. De mentoren hebben online contact met de mentorleerlingen. De leerlingen kunnen in de studiewijzers in Magister zien wat de planningen per vak zijn. De schoolexamens voor leerjaar 4 gaan in aangepaste vorm door. Voor vragen kunnen leerlingen en ouders bij de mentoren terecht. Interne communicatie via de VOLT!-app. Deze kun je als volgt installeren: download de "Smartcom App", zoek en selecteer VOLT! Toekomstmakers, open de app.

Volgende week gaan we evalueren hoe het leren op afstand verloopt. Gaat dit proces goed of zijn er verbeteringen nodig? We horen het graag van onze leerlingen!

Bij op de hoogte van de ontwikkelingen via de VOLT!-app voor je mobiele telefoon!

Ook interessant

We ontvangen signalen van leerlingen en ouders dat het thuiswerken goed gaat; dat de meeste leerlingen tevreden zijn over het inhoudelijk aanbod, de begeleiding en werkwijze. Maar we ontvangen vooral toch ook signalen – en dat voelen we zelf ook – dat we elkaar missen.

Lees verder

Gelukkig is er ook nog positief nieuws in deze moeilijke tijden. Want LOOT-leerling Bobbie Mulder heeft een wel heel bijzondere prijs ontvangen. Bobbie zit op het LRC in 3 gymnasium en is actrice in de VPRO-jeugdserie ‘De regels van Floor’. Dinsdag 31 maart heeft de serie een International Emmy Kids...

Lees verder