Blije activiteiten op X11: 20 en 21 april en in de meivakantie

We missen de tijd die we samen besteden aan schoolwerk, aan sporten en aan gewoon samen doorbrengen. Hierom organiseren docenten de komende tijd activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven. Met deze activiteiten kun je samen – via een platform – iets doen. Hieronder lees je meer over de activiteiten van tot en met de vakantie. Als je je inschrijft krijg je vanzelf van de docent te horen hoe meedoen werkt.

Bonbons maken met Anne - maandag 20 april 14.00 - 15.00u

X11 maakt wat lekkers! Wil jij leren hoe je een heerlijk gevulde bonbon maakt? Dat kan met Anne. Misschien is het leuk om aan een dierbaar persoon te geven en zoals de pakketjes worden bezorgd kan dat ook met jou heerlijk eigen maakte bonbons. Maar ook natuurlijk zelf er van smullen! Ik heb een boodschappen lijst voor je gemaakt zodat we samen aan de slag kunnen! Schrijf je in en kom samen met mij heerlijke bonbons maken! Tot dan!

> Schrijf je direct in

Muziek maken met Bart - maandag 20 april 15.30 – 16.00u

X11 maakt muziek met Bart! Onder de vele creatieve leerlingen en collega’s op X11 zitten bij mijn weten ook wel wat muzikanten. Als je al een tijdje een instrument bespeelt en dit aardig beheerst, dan lijkt het me ook een uitdaging om online te jammen! Lijkt je dat ook tof? Stuur dan een bericht, uiterlijk a.s. zaterdag 18 april, naar breinders@x11.nu met daarin welk instrument je bespeelt (daaronder reken ik ook zingen) en een idee voor een (bestaand) liedje. Dan maken we er samen, een vette online gig van!

> Schrijf je direct in

Mediteren met Jip - maandag 20 april 14.00 - 14.30u

X11 mediteert met Jip! Het zijn rare tijden waarin het waarschijnlijk extra goed is af en toe bewust rust te pakken en te zorgen dat het goed gaat met je. Lijkt het je fijn om samen te mediteren of te leren hoe dat moet, schrijf je dan in! We zullen met teams videobellen, eerst kort kijken of er vragen zijn en dan samen een begeleid een simpele meditatie doen. We sluiten af met ruimte voor gesprek of vragen over van alles en nog wat. Max 10 deelnemers.

Je kan je inschrijven voor maandag of voor ‘in de vakantie’. Als er zich meerdere leerlingen inschrijven voor in de vakantie gaan we samen op zoek naar een paar momenten in de ochtend dat we willen starten met een meditatie.

> Schrijf je direct in

Goochelen met Thom - maandag 20 april 16:00 – 17:00u

X11 goochelt met Thom! Deze keer gaan we aan de gang met kaarten schudden: de riffle shuffle en een false shuffle. Dat klinkt misschien allemaal heel moeilijk, maar met mij gaan jullie leren te schudden als een pro. Wat je nodig hebt zijn kaarten, meer niet.

> Schrijf je direct in

Gamen met Jip - dinsdag 21 april 14.00 – 15.00u - Fortnite

X11 gamet met Jip! Het lijkt me tof om met X11 te gamen. Speel je al iets en vind je het leuk als anderen meedoen? Wil je nieuwe games ontdekken? Vind je het gezellig om gewoon wat te kletsen? Meld je aan voor onze discord en kijk of er mensen zijn die zin hebben iets te spelen. Discord is een programma waarmee het makkelijk is om elkaar te vinden en te spreken. Je kan altijd inloggen en kijken of er anderen zijn die ook iets willen spelen. Doe dinsdag mee met een potje Fortnite.

> Schrijf je direct in

Tekenen met Rudi - dinsdag 21 april 15.00 - 16.00u

X11 doet een teken-challenge met Rudi!

> Schrijf je direct in

Koken met Rozemarijn: Viscurry - vrijdag 24 april 17.00 – 18.00u

X11 kookt met Rozemarijn! Wil je eens goed voor de dag komen bij je ouders? Heb je iets goed te maken? Ga dan lekker leren koken bij Rozemarijn. Je krijgt 1 à 2 dagen van tevoren de ingrediëntenlijst toegestuurd. Low budget en toch lekker eten. Ik deel mijn geheimrecepten met je. Je ouders zullen versteld staan. Geef je uiterlijk woensdag 22 april op (maximaal 15 leerlingen).

> Schrijf je direct in

Koken met Rozemarijn: Falafel - vrijdag 1 mei 17.00 – 18.00u

X11 kookt met Rozemarijn! Wil je eens goed voor de dag komen bij je ouders? Heb je iets goed te maken? Ga dan lekker leren koken bij Rozemarijn. Je krijgt 1 à 2 dagen van tevoren de ingrediëntenlijst toegestuurd. Low budget en toch lekker eten. Ik deel mijn geheimrecepten met je. Je ouders zullen versteld staan. Geef je uiterlijk woensdag 29 april op (maximaal 15 leerlingen).

> Schrijf je direct in

Ook interessant

Op het Leidsche Rijn College starten we volgend jaar met tweetalig onderwijs, kortweg TTO.

Lees verder

Vandaag vond onze eerste open lesmiddag plaats. Alleen helemaal niet op de manier waarop we het hadden gewild. Bij veel leerlingen werkten de links voor de vergaderingen niet, waardoor het heel lang duurde voordat iedereen in zijn groepje zat. Andere leerlingen konden na een één-op-één gesprek niet meer terug naar...

Lees verder

Roy Helmerhorst van het Anna van Rijn College is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Leraar van het Jaar 2021. Op 4 december, tijdens de finale op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), volgt de ontknoping. De verkiezing van Leraar van het Jaar is deze keer voor de 21e keer...

Lees verder

Extra open dag

Trajectum College

Wil je meer weten over onze HAVO op maat? Ben je benieuwd naar de sfeer bij ons op school? Vind je taal moeilijk en wil je weten hoe we je kunnen helpen? Deze en andere vragen beantwoorden we graag! Op 8 februari organiseren we van 18.00 – 20.00 een extra...

Lees verder

Afgelopen maand hebben veel leerlingen van Mavo Doorn een vlog opgenomen om te laten zien hoe het er aan toe gaat op onze school is. Bam heeft ook een vlog gemaakt, maar compleet in het Duits. Hij laat hier zien dat Mavo Doorn niet alleen een hele leuke school is,...

Lees verder