Blije activiteiten op X11: 20 en 21 april en in de meivakantie

We missen de tijd die we samen besteden aan schoolwerk, aan sporten en aan gewoon samen doorbrengen. Hierom organiseren docenten de komende tijd activiteiten waarvoor je je kunt inschrijven. Met deze activiteiten kun je samen – via een platform – iets doen. Hieronder lees je meer over de activiteiten van tot en met de vakantie. Als je je inschrijft krijg je vanzelf van de docent te horen hoe meedoen werkt.

Bonbons maken met Anne - maandag 20 april 14.00 - 15.00u

X11 maakt wat lekkers! Wil jij leren hoe je een heerlijk gevulde bonbon maakt? Dat kan met Anne. Misschien is het leuk om aan een dierbaar persoon te geven en zoals de pakketjes worden bezorgd kan dat ook met jou heerlijk eigen maakte bonbons. Maar ook natuurlijk zelf er van smullen! Ik heb een boodschappen lijst voor je gemaakt zodat we samen aan de slag kunnen! Schrijf je in en kom samen met mij heerlijke bonbons maken! Tot dan!

> Schrijf je direct in

Muziek maken met Bart - maandag 20 april 15.30 – 16.00u

X11 maakt muziek met Bart! Onder de vele creatieve leerlingen en collega’s op X11 zitten bij mijn weten ook wel wat muzikanten. Als je al een tijdje een instrument bespeelt en dit aardig beheerst, dan lijkt het me ook een uitdaging om online te jammen! Lijkt je dat ook tof? Stuur dan een bericht, uiterlijk a.s. zaterdag 18 april, naar breinders@x11.nu met daarin welk instrument je bespeelt (daaronder reken ik ook zingen) en een idee voor een (bestaand) liedje. Dan maken we er samen, een vette online gig van!

> Schrijf je direct in

Mediteren met Jip - maandag 20 april 14.00 - 14.30u (of in de vakantie)

X11 mediteert met Jip! Het zijn rare tijden waarin het waarschijnlijk extra goed is af en toe bewust rust te pakken en te zorgen dat het goed gaat met je. Lijkt het je fijn om samen te mediteren of te leren hoe dat moet, schrijf je dan in! We zullen met teams videobellen, eerst kort kijken of er vragen zijn en dan samen een begeleid een simpele meditatie doen. We sluiten af met ruimte voor gesprek of vragen over van alles en nog wat. Max 10 deelnemers.

Je kan je inschrijven voor maandag of voor ‘in de vakantie’. Als er zich meerdere leerlingen inschrijven voor in de vakantie gaan we samen op zoek naar een paar momenten in de ochtend dat we willen starten met een meditatie.

> Schrijf je direct in

Goochelen met Thom - maandag 20 april 16:00 – 17:00u

X11 goochelt met Thom! Deze keer gaan we aan de gang met een cardspring, laat je trucs er extra magisch uitzien! Dus pak een pak kaarten en kom gezellig mee oefenen!

> Schrijf je direct in

X11 praat met een epidemioloog - dinsdag 21 april 13.00 - 14.00u

X11 praat met gasten! Veel mensen zetten zich in voor onze maatschappij tijdens de coronacrisis en staan altijd voor ons klaar. Denk hierbij aan de zorg en politie, maar ook aan de politiek of de uitvaartbranche. Gedurende een uur hebben jullie de kans om al jullie vragen te stellen aan onze gasten uit verschillende beroepsgroepen. Onze gast op dinsdag is een epidemioloog. Epidemiologen kijken naar de beste manier om te onderzoeken hoe we het verspreiden van een ziekte kunnen voorkomen. Of welke mensen meer kans hebben om een ziekte te krijgen. Voel je welkom om bij het gesprek aan te sluiten!

Heb jij al een vraag voor onze gast? Stuur deze dan in: mwillemsen@x11.nu. Zet in de mail:

  • of we jouw naam mogen noemen;
  • in welke klas je zit;
  • wat jouw vraag is.

> Schrijf je direct in

Gamen met Jip - dinsdag 21 april 14.00 – 15.00u - Fortnite

X11 gamet met Jip! Het lijkt me tof om met X11 te gamen. Speel je al iets en vind je het leuk als anderen meedoen? Wil je nieuwe games ontdekken? Vind je het gezellig om gewoon wat te kletsen? Meld je aan voor onze discord en kijk of er mensen zijn die zin hebben iets te spelen. Discord is een programma waarmee het makkelijk is om elkaar te vinden en te spreken. Je kan altijd inloggen en kijken of er anderen zijn die ook iets willen spelen. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ze misschien Minecraft of Brawlhalla willen spelen, dus misschien kan je dat wel samen doen in de vakantie. Doe dinsdag mee met een potje Fortnite.

> Schrijf je direct in

High-speed-drawing met Rudi - dinsdag 21 april 16.00 - 17.00u

X11 tekent met Rudi! Met deze workshop ga je de uitdaging aan om je brein en tekenvaardigheden maximaal te combineren. In een korte tijd krijgt iedereen uit de groep dezelfde teken-uitdaging. Je probeert een zo origineel en creatief mogelijk idee te tekenen, terwijl je tegen de klok racet. Elke keer tonen we elkaars ideeën. Een goede work-out voor je tekenvaardigheden en je brein!

> Schrijf je direct in

Mindfulness met Rozemarijn - meerdere dagen

Woensdag 22 april 16.00 – 16.20u
Woensdag 29 april 16.00 – 16.20u

X11 is chill met Rozemarijn! Heb jij snel last van stress, een vol gevoel in je hoofd? Zou je meer ‘chill’ willen zijn? Doe dan mee met de mindfulness oefening! Deze 2e keer wil ik je meenemen naar buiten. In deze les gaan we met z’n ‘allen’ een mindful rondje lopen waardoor je meer rust gaat ervaren in je lijf en in je hoofd. Uiteraard houden we ons aan de RIVM-afspraken en blijven we 1,5 meter bij elkaar vandaan. Max. 20 leerlingen.

> Schrijf je direct in

Koken met Rozemarijn - meerdere dagen

Vrijdag 24 april 17.00 - 18.00u: viscurry
Vrijdag 1 mei 17.00 - 18.00u: falafel

X11 kookt met Rozemarijn! Wil je eens goed voor de dag komen bij je ouders? Heb je iets goed te maken? Ga dan lekker leren koken bij Rozemarijn. Je krijgt 1 à 2 dagen van tevoren de ingrediëntenlijst toegestuurd. Low budget en toch lekker eten. Ik deel mijn geheimrecepten met je. Je ouders zullen versteld staan. Geef je uiterlijk woensdag 22 april op (maximaal 15 leerlingen).

> Schrijf je direct in

Fotografie met Anke & Marleen - woensdag 29 april 15.00 – 16.00u

X11 maakt (on)gewoon met Anke & Marleen! Werk mee aan een X11 fotografiemagazine! We maken onder andere foto's over: zeep / wc rollen / hamsteren / afstand / mondkapjes en alles wat maar met een pandemie te maken heeft. Je hebt alleen een camera op je telefoon of ipad nodig en wij leren je hoe je hiermee de mooiste foto's kunt maken. We hopen de groep van de vorige keer terug te zien en nieuwe fotografen zijn natuurlijk superwelkom!

> Schrijf je direct in

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder