10 - Feb - 2023

Bezoek Stichting Oranje Horizon

Stichting Oranje Horizon is op initiatief van ouders en studenten in het jaar 2022 opgericht om jongeren te begeleiden bij hun schoolloopbaan. Wij werden uitgenodigd ter kennismaking.

Here comes your own content.

Achtergrond
Stichting Oranje Horizon biedt jongeren een stimulerende en geborgen studieomgeving. De jongeren volgen lessen op een gewone Utrechtse middelbare school. Na schooltijd worden ze opgevangen in ons educatiecentrum. Hier wordt onder begeleiding huiswerk gemaakt. Ook is er ruimte voor recreatie en wordt er samen gegeten en is er mogelijkheid om te overnachten. Momenteel worden 38 leerlingen door 4 interne en 3 externe vrijwilligers intensief begeleid, zodat zij hun schoolcarrière goed kunnen voortzetten.

De naam Oranje Horizon is niet zomaar gekozen. Met dit initiatief moeten de allochtone jongeren niet alleen hun eigen horizon verbreden, maar tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.*

Uitnodiging
Onze Coördinatoren Leerlingzaken Hélène Beekhuizen, Jeannette van der Craats, Linda Rothengatter en Dave Coenen en rector Eric Hordijk waren donderdagavond op uitnodiging op bezoek bij Stichting Oranje Horizon. 14 Leerlingen van het Leidsche Rijn College wonen hier door de weeks, dat was ook de reden voor deze uitnodiging.

Eric Hordijk: "We werden gastvrij ontvangen in de binnentuin door directeur Fatih Kartal die ons heeft rondgeleid door het gebouw, waarbij we konden zien hoe hard onze en leerlingen van enkele andere scholen met hun huiswerk bezig waren. Na de rondleiding hebben we gezamenlijk van een heerlijke maaltijd genoten en gesproken over onze samenwerking. Natuurlijk hebben we ook gesproken over de tragedie in Turkije en Syrië en de betrokkenheid van Stichting Oranje Horizon daarbij. Hartelijk dank voor de gastvrijheid aan iedereen die ons bezoek zeer de moeite waard heeft gemaakt."

Rector Eric Hordijk in gesprek met leerlingen.

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder