10 - Feb - 2023

Bezoek Stichting Oranje Horizon

Stichting Oranje Horizon is op initiatief van ouders en studenten in het jaar 2022 opgericht om jongeren te begeleiden bij hun schoolloopbaan. Wij werden uitgenodigd ter kennismaking.

Here comes your own content.

Achtergrond
Stichting Oranje Horizon biedt jongeren een stimulerende en geborgen studieomgeving. De jongeren volgen lessen op een gewone Utrechtse middelbare school. Na schooltijd worden ze opgevangen in ons educatiecentrum. Hier wordt onder begeleiding huiswerk gemaakt. Ook is er ruimte voor recreatie en wordt er samen gegeten en is er mogelijkheid om te overnachten. Momenteel worden 38 leerlingen door 4 interne en 3 externe vrijwilligers intensief begeleid, zodat zij hun schoolcarrière goed kunnen voortzetten.

De naam Oranje Horizon is niet zomaar gekozen. Met dit initiatief moeten de allochtone jongeren niet alleen hun eigen horizon verbreden, maar tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.*

Uitnodiging
Onze Coördinatoren Leerlingzaken Hélène Beekhuizen, Jeannette van der Craats, Linda Rothengatter en Dave Coenen en rector Eric Hordijk waren donderdagavond op uitnodiging op bezoek bij Stichting Oranje Horizon. 14 Leerlingen van het Leidsche Rijn College wonen hier door de weeks, dat was ook de reden voor deze uitnodiging.

Eric Hordijk: "We werden gastvrij ontvangen in de binnentuin door directeur Fatih Kartal die ons heeft rondgeleid door het gebouw, waarbij we konden zien hoe hard onze en leerlingen van enkele andere scholen met hun huiswerk bezig waren. Na de rondleiding hebben we gezamenlijk van een heerlijke maaltijd genoten en gesproken over onze samenwerking. Natuurlijk hebben we ook gesproken over de tragedie in Turkije en Syrië en de betrokkenheid van Stichting Oranje Horizon daarbij. Hartelijk dank voor de gastvrijheid aan iedereen die ons bezoek zeer de moeite waard heeft gemaakt."

Rector Eric Hordijk in gesprek met leerlingen.

Ook interessant

Each One Teach One (EOTO), onderdeel van NUOVO Scholen, brengt jongeren uit verschillende leefwerelden met elkaar in verbinding. Door middel van een uniek programma gebaseerd op drie competenties -burgerschap, communiceren en persoonlijk leiderschap- gaan de jongeren samen aan de slag.

Lees verder

De rijke middagen zijn weer van start gegaan! In zes middagen maken leerlingen uit groep 8 met een vwo+ advies kennis met onze school en krijgen zij een mooi eigen programma aangeboden. Lijkt het je wat? Op donderdag 2 november start een nieuwe reeks rijke middagen.

Lees verder

Op het Openbaar VMBO en MAVO Zeist vinden we het belangrijk om met elkaar in verbinding te staan. Niet alleen met de leerlingen, maar ook met de ouders en verzorgers van onze leerlingen.

Lees verder