18 - Aug - 2020

Berichtgeving rondom corona bij de start van het schooljaar

Terwijl onze leerlingen nog even mogen genieten van een welverdiende vakantie, zijn de scholen in het noorden van Nederland weer gestart. De afgelopen dagen is er veel gepubliceerd in de media rondom maatregelen van scholen en corona. Wij zijn achter de schermen hard aan het werk om met inachtneming van de maatregelen van het ministerie zo goed en veilig mogelijk van start te gaan in september.

Medio komende week (23-28 aug) zullen we iedereen via een oudernieuwsbrief informeren over de laatste stand van zaken. Mocht je in de tussentijd een vraag hebben, kan je dat mailen naar weernaarschool@x11.nu

Ook interessant

Vanuit het nationaal plan onderwijs zijn er komen er financiële middelen vrij om corona-vertragingen te ondervangen. We willen graag de mogelijkheid bieden aan u om aan te geven waar u eventuele leervertragingen tegenkomt bij uw kind.

Lees verder

Eten, we doen het iedere dag. Een boterhammetje in de ochtend en een warme maaltijd in de avond. De Nederlandse eetgewoonten kennen wel allemaal. Maar wat eten ze eigenlijk in Afrika en hoe koken ze daar dan? In een workshop van drie uur hebben drie verschillende klassen dat deze week...

Lees verder

ESF REACT-EU

POUWER College

Ook onze school krijgt dit schooljaar een financiële bijdrage vanuit het Europees Sociaal Fonds en vanuit REACT-EU. Deze subsidies worden bij ons op school ingezet op activiteiten om de stap naar arbeid of vervolgonderwijs optimaal te laten verlopen.

Lees verder

Krijn Spaapen (16), artiestennaam op Instagram @pexus_art of te vinden op zijn eigen website timmert al flink aan de weg. Nadat hij vorig jaar een tatoeage heeft ontworpen voor zijn docent Nederlands, heeft hij in mei een muurschildering met als thema Het Wilde Westen in een muzieklokaal gemaakt.

Lees verder

Hebben we muizen op school?!

Vakcollege Maarsbergen

Nee hoor. De voorbereidingen zijn begonnen voor de vernieuwde kantine. Hier komt straks de aansluiting met een prachtig podium. De afdeling BWI is namelijk keihard aan het werk geweest en overal in school staan al nieuwe kantine onderdelen opgeslagen; zitblokken, stukken podium, werkplekken…. Het gaat echt NXT worden!

Lees verder