Alles over zomerschool!

Voor de zomervakantie kunnen leerlingen van Ithaka zich inschrijven voor zomerschool. Ze kunnen 1 week, 2 weken of 3 weken allemaal leuke activiteiten doen.

De zomervakantie komt eraan Fijn, een paar weken vrij! En dan is het natuurlijk fijn als je iets leuks kunt doen. Dat horen we ook vaak van leerlingen en ouders. Daar hebben we nu iets op gevonden. Er kom een zomerschool voor onze leerlingen met allerlei leuke activiteiten!

Wat is zomerschool?

Op de zomerschool ga je een week lang iets leren wat je erg leuk vindt. Uw kind kiest zelf uit een programma wat hij of zij wil doen. Samen met andere kinderen duiken ze een week lang in dit onderwerp. Gezellig en leerzaam dus!

Er zijn 3 weken zomerschool. Elke week heeft een eigen programma. U kiest welke week uw kind naar zomerschool gaat. Dit kan 1 week zijn, maar uw kind kan ook 2 weken komen of zelfs alle weken.

Komt uw kind in week 1 of 3, dan kiest uw kind 1 activiteit voor die week. In week 2 is er een programma met verschillende activiteiten op een dag. Wat lijkt uw kind leuk om te doen?

Week 1: 20 t/m 24 juli

• Robots programmeren

• Eigen app bouwen

• 3D game maken

• Sciencecamp

Week 2: 17 t/m 21 augustus

Deze week is er elke dag een programma met verschillende activiteiten. Van cultuur, sport tot techniek. Je ontdekt wat je leuk vindt en wat je kan. Er is voor ieder wat wils!

Week 3: 24 t/m 28 augustus

• Robots programmeren

• Eigen app bouwen

• 3D game maken

• Kookkamp

• Sciencecamp

Wat kost de zomerschool?

U betaalt geen geld voor de zomerschool. Ook de reis en de lunch zijn gratis.

Maar heeft u uw kind aangemeld en komt uw kind niet, dan betaalt u € 250,- per week dat uw kind heeft gemist.

Waar is de zomerschool?

De zomerschool is op Ithaka op de La Bohèmedreef 7 in Utrecht. Het is een veilige en vertrouwde omgeving voor kinderen. En het gebouw is ingericht volgens de corona maatregelen.

Wie organiseert de zomerschool?

Twee organisaties regelen de zomerschool. Zij hebben dit al vaak gedaan voor andere kinderen. Vinea regelt de eerste en de laatste week. Jinc organiseert de tweede week. Ze zorgen dat er goede instructeurs/begeleiders aanwezig zijn.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Uw kind heeft van de mentor een brief en aanmeldformulier gekregen. Vul dit formulier helemaal in en laat uw kind dit formulier in de week van 22 t/m 26 juni aan zijn of haar mentor geven.

Foto door Jill Wellington via Pexels

Ook interessant