11 - Feb - 2022

10 maart: Workshopmiddag lesgeven en ondersteuning aan nieuwkomers in het VO

Ons expertisecentrum organiseert 10 maart weer een workshopmiddag voor docenten met nieuwkomers in de klas. Meld je aan en krijg deze middag informatie en handvatten hoe je deze leerlingen in je klas kunt begeleiden.

8/3/2022 update - De inschrijving is inmiddels gesloten. Heb je alsnog interesse of vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de Thessa van Zanten, tzanten@ithaka-isk.nl. Het expertisecentrum van Ithaka heeft een breed aanbod om VO-scholen verder te helpen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kom langs op 10 maart en volg twee workshops van 30 minuten:

  • Kernpartners: hoe kunnen de kernpartners de school/ouders en leerling ondersteunen? Wie zijn de kernpartners. Zij stellen zich voor en zetten aan de hand van een casus kort uiteen wat zij kunnen betekenen.
  • Speeddaten met (huidige en oud-) Ithaka leerlingen. In gesprek met leerlingen over hun verwachtingen en ervaringen rondom de overstap naar een “reguliere” middelbare school.
  • It’s my child: Ouderparticipatie. Hoe versterk je het contact met de ouders en hoe zet je ouders in hun kracht?
  • Vragenuurtje NT2: NT2, tips and tricks in de klas (en wat kan het expertisecentrum betekenen?).

Online aansluiten kan ook! Hierbij volg je alleen de laatst genoemde workshop om 17:00. Dit kan je aangeven bij jouw inschrijving.

Aansluitend kan je napraten met leerlingen en docenten van Ithaka. Wij zorgen voor soep en wat broodjes. Zien wij jullie op 10 maart?!

Programma in het kort:
  • 16:30 Inloop
  • 17:00-18:15 Workshops
  • 18:15-19:00 Napraten (incl. soep en broodjes)

Ook interessant

Bij NUOVO Scholen vinden we oprecht contact en verbinding belangrijk. We gaan in gesprek met Jelle Huitema, die al vier jaar werkt als applicatiebeheerder Magister en Podium bij NUOVO Scholen. Je kunt Jelle tegenkomen op de afdeling (onderwijs)applicaties van het bedrijfsbureau, maar hij is ook vaak te vinden op scholen:...

Lees verder

Vrijdag 15 maart was de gymnasiumdag. Het begon met een optreden van 6 gymnasium, gevolgd door een leuke quiz. Daarna begonnen de workshops.

Lees verder

Op 4 maart vond er een leuke en leerzame workshop plaats, gegeven door de getalenteerde jeugdboekenschrijver Rob Koops uit Leidsche Rijn. Deze workshop, onderdeel van de R-les Creatief Schrijven, bood leerlingen een unieke kans om hun schrijfvaardigheden te ontwikkelen onder de begeleiding van een ervaren auteur.

Lees verder

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder